Co je to za kříž?

Diskuse

Ahoj..
Hlavne by to chcelo aj fotku zadnej strany a rozmery, použitý materiál a ak sú na ňom aj nejaké značky, treba napísať aj tie...
V každom prípade Ti môžem napísať, že o žiadnu variantu nemeckého Železného kríža sa nejedná.. Je to určite patriotický odznak, v tomto prípade to vyzerá na červený kríž..
URL : https://www.valka.cz/Co-je-to-za-kriz-t77644#286044 Verze : 0
Jedná se o jeden z mnoha typů patriotistického odznaku, jehož výnos z prodeje šel na červený kříž. Vaše varianta s daty 1914/15, Já častěji viděl jen 1914. Teď moje osobní úvaha: Odznak je vzhledem k nákladům na výrobu poměrně složitý a průběhem války se od jeho výroby upustilo a byl nahrazen levnějšími variantami (na výrobu)


Přikládám méně kvalitní fotografii z vlastní sbírky kde jsou i další dva typy tohoto kříže (jeden s námořní kotvou a ČK druhý jen s ČK který nekterak nevystupuje z odznaku)
URL : https://www.valka.cz/Co-je-to-za-kriz-t77644#325955 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více