04.01.2009 - Gaza: Hamás zatýká členy Fatahu

Citace zdroje:


Hamas sa bojí aj Fatahu. Zatýka jeho členov


Vláda militantného hnutia Hamás v pásme Gazy, zavrela desiatky členov konkurenčnej palestínskej skupiny Fatah do domáceho väzenia v obave, že by súčasnú pozemnú inváziu izraelskej armády mohli využiť na opätovné prevzatie moci nad oblasťou.


Izraelský denník Jerusalem Post cituje predstaviteľov Fatahu v Ramalláhu, podľa ktorých ozbrojenci z Hamás napadli od začiatku izraelských operácií viacero aktivistov Fatahu, najmenej 75 postrelili do nohy, ďalším zlomili ruky.


Zdroj:
www.sme.sk
URL : https://www.valka.cz/04-01-2009-Gaza-Hamas-zatyka-cleny-Fatahu-t79453#291697 Verze : 0
Počítají se i tihle zranění mezi ty kteří jsou uváděni ve statistikách o izraelských akcích? Co myslíte, jsou v nich?
URL : https://www.valka.cz/04-01-2009-Gaza-Hamas-zatyka-cleny-Fatahu-t79453#291708 Verze : 0
Jen doplním, že před pár dny palestinská policie na Západním břehu tvrdě rozehnala prohamásovskou demonstraci.
URL : https://www.valka.cz/04-01-2009-Gaza-Hamas-zatyka-cleny-Fatahu-t79453#291731 Verze : 0
Nějak mne napadá že možná palestinci budou mít nakonec státy dva, jeden (možná brzo) na "západním břehu" kde bude realističtější vedení Fatahu vládnout alespoň maličko realisticky(tedy s tím že Izrael existuje a těžko s tím co dělat) a druhý nevyhlášený, kdesi kde se objeví banda teroristů ječících cosi o aláhovi a zničení Izraele. dnes je to Gaza, příště asi jižní Libanon, po pravdě je jasné kde se to neobjeví, to je Egypt a Jordánsko (kupodivu z arabských států ty lépe prosperující) kde podobné akce tvrdě potlačili.
URL : https://www.valka.cz/04-01-2009-Gaza-Hamas-zatyka-cleny-Fatahu-t79453#291733 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více