28.01.2009 - USA: Rozjíždíme výrobu střel AARGM

Citace zdroje :


Rozjíždění výroby střel AARGM


Firma ATK (Alliant Techsystems) obdržela od amerického vojenského námořnictva 55 miliónů dolarů na limitovanou počáteční výrobu zdokonalených protiradioelektronických řízených střel AARGM (Advanced Anti-radiation Guided Missile). Uzavřený kontrakt se týká střel, skladovacích/přepravních kontejnerů, náhradních dílů, technické podpory a speciálního testovacího zařízení. Sice nebylo oznámeno kolika střel AARGM se kontrakt týká, ale má být vyroben a dodán dostatečný počet k dosažení počáteční operační schopnosti u amerického vojenského námořnictva v roce 2010, konkrétně na letounech F/A-18C/D (jednomísté a dvoumístné verze).


Střela AGM-88E umožňuje snímat a vysílat obraz cíle krátce předtím, než jej zasáhne a pilot si tak může být jistý, že cíl skutečně zničil. V současné době je americkým námořnictvem, námořní pěchotou, italským a německým vojenským letectvem objednáno více než 2000 střel AGM-88E AARGM.


Zdroj : www.atmonline.cz
URL : https://www.valka.cz/28-01-2009-USA-Rozjizdime-vyrobu-strel-AARGM-t80571#295177 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více