Šlechtická sídla na Těšínském Slezsku

Šlechtická sídla na Těšínském Slezsku - Szlacheckie siedziby na Ślasku Cieszyńskim

Diskuse

Makowski, M. Šlechtická sídla na Těšínském Slezsku : Szlacheckie siedziby na Ślasku Cieszyńskim. Regio, Český Těšín, 2005. ISBN 80-239-6051-2.


Kniha na 350 stranách popisuje šlechtická sídla na historickém území Těšínského Slezska - dnes zabírající část území Polska a České Republiky. Kniha je v dvojjazyčném provedení - česky a polsky. Popisovány jsou hrady, zámky jakož i malá šlechtická sidla, v různém stavu, včetně již např. i památek zcela zaniklých. Mimoto je kniha bohatě ilustrována jak aktuáliními tak archivními fotografiemi tak i reprodukcemi obrazů, map a dalších zajímavých vyobrazení.
URL : https://www.valka.cz/Slechticka-sidla-na-Tesinskem-Slezsku-t80868#296201 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více