25.02.2009 - Estónskeho špióna odsúdili na vyše 12 rokov väzenia za predaj informácií Rusku

Estónsky súd uznal dnes bývalého spravodajského predstaviteľa vinným zo špionáže pre cudziu veľmoc a odsúdil ho za vlastizradu na 12 a pol roka väzenia. Herman Simm podľa správ predával tajné informácie Rusku viac ako desať rokov.


Najvážnejší špionážny prípad v Estónsku od jeho vstupu do NATO v roku 2004 vyvolal znepokojenie aj v aliancii, pretože Simm mal v pozícii riaditeľa bezpečnostného oddelenia ministerstva vnútra prístup k tajným dokumentom vrátane materiálov súvisiacich s NATO.


Zdroj: www.sme.sk
URL : https://www.valka.cz/25-02-2009-Estonskeho-spiona-odsudili-na-vyse-12-rokov-vaezenia-za-predaj-informacii-Rusku-t81610#299184 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více