26.02.2009 - Izrael ostreľoval tunely v pohraničnej oblasti pásma Gazy

Izraelské vojenské lietadlá zaútočili dnes na tunely v pohraničnej oblasti pásma Gazy, cez ktoré militantní Palestínčania pašujú na autonómne územie predovšetkým zbrane.


S odvolaním sa na bezpečnostné sily radikálneho hnutia Hamas to oznámila agentúra AP, podľa ktorej pri útokoch Izraelčanov neutrpel nikto zranenia.


Zdroj: www.sme.sk
URL : https://www.valka.cz/26-02-2009-Izrael-ostreloval-tunely-v-pohranicnej-oblasti-pasma-Gazy-t81634#299379 Verze : 0
Dá se říct, že už to skoro není žádná novinka, ale rutinní akce. Víceméně týden co týden, v odpověď na stále pokračující ostřelování území Izraele z Gazy, útočí izraelská letadla na tunely, které jsou užívány k pašování zbraní. Při některých zásazích došlo k sekundárním explozím, které potvrzují přítomnost zbraní.
Zásahy za únor potvrzené mluvčím IDF:
6. února - 4 tunely a skladiště zbraní
9. února - cíle zahrnující dvě stanoviště Hamasu na jihu a severu Gazy
12. února - stanoviště Hamasu na jihu Gazy
13. února - 4 tunely a 2 teroristi
16. února - 2 tunely + později další
19. února - 6 tunelů


Více:
http://idfspokesperson.com/
URL : https://www.valka.cz/26-02-2009-Izrael-ostreloval-tunely-v-pohranicnej-oblasti-pasma-Gazy-t81634#299383 Verze : 0
Ze stejného zdroje pochází také odhad o počtu raket dopadnuvších na Izrael od podepsání "příměří" - kolem 50. Rakety přilétají prakticky denně. Včera se Hamasu téměř podařilo trefit dva domy. A v českých médiích o tom není ani slovo. Až se o dalších 500, možná 1 000 střel později odhodlá Izrael k další větší operaci, tak to zase bude "nepřiměřená odpověď" nebo možná dokonce "jednostranné porušení příměří"...


www.jpost.com
http://idfspokesperson.com/
URL : https://www.valka.cz/26-02-2009-Izrael-ostreloval-tunely-v-pohranicnej-oblasti-pasma-Gazy-t81634#299457 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více