SOV - VSSK Vychlop

odstřelovací puška
Бесшумная крупнокалиберная снайперская


Kalibr: 12.7mm speciální subsonické
Typ zbraně: poloautomatická
Hmotnost: 5 kg prázdná, bez puškohledu a tlumiče; 7 kg s puškohledem a tlumičem, nenabitá
Délka: 795 mm včetně tlumiče
Kapacita: 5 nábojů


Odstřelovačská puška VSSK (Vintovka Snajperskaja Specialnaja Krupnokalibernaja) "Vychlop" (v češtině Výfuk) je jednou z nejnovějších zbraní pocházejících z dílny KBP. Byla vyvinuta v roce 2002 podle požadavků FSB a svou premiéru si odbyla na INTERPOLITEXu 2005 v Moskvě. Používají ji pouze ruské speciální jednotky určené pro boj s terorismem. Technických detailů o VSSK Vychlop je málo a většina ze známých pochází jen z letáků od výrobce.


Mezi hlavní klady této pušky patří schopnost tiché střelby a průraznost mnohem vyšší, než jakou disponuje VSS Vintorez. Podzvuková munice používaná ve Vychlopu dokáže na vzdálenost 200m prostřelit 16mm silnou ocelovou desku. Efektivní přesnosti lze dosáhnout na vzdálenost do 600 metrů.


Integrovaný tlumič se dá odstranit kvůli snazšímu přenosu a při čištění. Puška patří do kategorie „bullpup“ zbraní a používá odnímatelný zásobník na 5 nábojů.


Zdroje:
http://world.guns.ru/sniper/sn72-e.htm
www.pointofexistence.com
http://en.wikipedia.org/wiki/VSSK_Vykhlop

URL : https://www.valka.cz/SOV-VSSK-Vychlop-t83152#305181 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více