15.04.2009 - Čína: Raketový systém HQ-9 (další čínská kopie)

Čína: Raketový systém HQ-9 (další čínská kopie)



Citace zdroje :


Čína v současné době nabízí k vývozu protiletadlový raketový systém HQ-9. Nejrozšířenější je mobilní verze v pozemním vojsku, která obsahuje brigádní středisko velení a řízení. Systém začleňuje vozidlo s ústřednou řízení palby, čtyři vozidla pro spojení, přenos dat a zabezpečení provozu, šest oddílů (každý s ústřednou řízení a navedení raket, radarem pro ozařování cílů, přehledovým radarem a osmi vozidly s odpalovacími zařízeními, každé se čtyřmi střelami v přepravních/odpalovacích kontejnerech.


Při jeho vývoji vytěžila technologie, odcizené z podobných amerických a ruských systémů. Raketa systému HQ-9 je velmi podobná raketě amerického systému Patriot a je používána i na lodích. Radar podle všeho přebírá řadu technologií, které využívá radar ruského systému S-300.



Zdroj : http://www.letectvi.cz/letectvi/Article67319.html
URL : https://www.valka.cz/15-04-2009-Cina-Raketovy-system-HQ-9-dalsi-cinska-kopie-t83959#307961 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více