06.05.2009 - Pirátům zůstala německá loď i kvůli hádkám německých politiků

Měl to být politický trumf, který se v době předvolební kampaně zhodnotí dvojnásobně. Vláda kancléřky Angely Merkelové chtěla pět měsíců před volbami do Spolkového sněmu dát najevo, že už neholá vyjednávat s piráty o žádném výkupném a dokáže dostat zajaté Němce na svobodu silou.


Protiteroristické komando GSG9 tři týdny v naprostém utajení cvičilo operaci na osvobození plavidla Hansa Stavanger uneseného počátkem dubna. Když se však minulý týden 200 vojáků speciální jednotky přiblížilo asi 80 kilometrů k unesené lodi, politici akci odpískali.


www.novinky.cz
URL : https://www.valka.cz/06-05-2009-Piratum-zustala-nemecka-lod-i-kvuli-hadkam-nemeckych-politiku-t84668#311716 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více