Pravidla pro psaní do sekce - ZEMĚPISNÉ INFORMACE

NÁVRH - po schválení šablon doplnit !!!
Pravidla zápisu v zeměpisné sekci


1) Pojmenování tématu :
a/ Stát
Název: česky
Název originální : Anglicky / v originále (s možnosťou použiť pôvodné písmo - napr. azbuka, arabské, perzské - pokud neznáte tak neuvádět)


b/ Územně správní celek
Název: celé jméno obce v nezkrácené podobě
- česky (pokud neznáte tak anglicky nebo originálně)
Název originální : Anglicky / originálně (s možnosťou použiť pôvodné písmo - napr. azbuka, arabské, perzské - pokud neznáte tak neuvádět)


c/ Obec
Název: celé jméno obce v nezkrácené podobě
-česky (pokud neznáte tak anglicky nebo originálně)
Název originální : originálně (případně uvést i územně správní celek)


d/ Vojenský objekt
Název : Obec, název objektu
- česky (pokud neznáte tak anglicky nebo originálně)
Název originální: originálně


e/ Průmyslový podnik
Název : Název objektu ( nejlépe současný, ale není podmínkou)
- česky (pokud neznáte tak anglicky nebo originálně)
Název originální: Anglicky / originálně (s možnosťou použiť pôvodné písmo - napr. azbuka, arabské, perzské - pokud neznáte tak neuvádět)


2) Tabulky :


a/ Tabulky s přesně definovaným obsahem platí pro zápis
- státu
- územně správního celku
- obce
- dislokovaných útvarů v obci
- památek na území menších územně správních celků


b/ Pokud neexistuje tabulka pro některou sekci, prosím napište mi a bude přidána


c/ v případě, že některý údaj neznáte nevadí doplní se později


d/ vlajky a znaky sa vkladajú prostredníctvom samostatnej aplikácie (po kliknutí). Adresár je trošku rozsiahlejší (aj vďaka neriadenému vkladaniu). Preto je potrebné snažiť sa dodržať nasledujúce zásady, aby sa zachoval aký taký systém:
- vlajky a znaky nevkladajte hneď do koreňového aresára, resp. do adresárov najvyššej úrovne - pôvodne bol systém určený pre osobnosti....
- pre vlajky je vytvorený samostatný adresár VLAJKY, rovnako pre znaky je vytvorený samostatný adresár ZNAKY
- v týchto dvoch adresároch sú vytvorené jednotlivé štáty s použitím ISO kódu pre jednoduchšiu identifikáciu. Ak štát chýba, jednoducho si adresár vytvorte. V štátoch, ktoré sa ďalej delia na jednotlivé väčšie celky (štáty USA) je možné v rámci adresára vytvoriť ďalšie podadresáre pre jednotlivé štáty / územné celky a znaky a vlajky vkladať až priamo tam.


Použitím uvedených zásad sa nebudú miešať fotografie osobností so znakmi a vlajkami a zároveň sa nebudú miešať vlajky a znaky z jendotlivých štátov.


e/ pokud neumíte pracovat s tabulkou a chcete vložit pouze historii, klidně tak učiňte, nikdo se nebude zlobit, ba právě naopak.


3) Historii jakéhokoliv ze zde zmíněních celků a objektů prosím piště do zvláštního příspěvku pod tabulku (pokud tato existuje).


4) Fotografie uvádějte prosím vždy z nějakým popisem, aby bylo jasné co zachycují. Při použití fotografií prosím dodržujte autorský zákon.


5) Mapy a satelitní snímky prosím přebírejte jen tam kde je to povolené (nejlépe asi google.maps)


6) Pro zápis vojenského objektu nebo průmyslového podniku existujú tiež šablóny, ktoré sa vypĺňajú podoben ako šablóny pre štáty, mestá a obce. U průmyslového podniku prosím uveďte ty výrobky o kterých víte že se je vyráběl nebo se na jejich výrobě podílel.



Případné dotazy, připomínky a náměty s Vámi rád proberu v koordinačním foru pro zeměpisnou sekci a nebo cestou SZ.
URL : https://www.valka.cz/Pravidla-pro-psani-do-sekce-ZEMEPISNE-INFORMACE-t84816#312610 Verze : 0

Diskuse

Tabulka pre vojenskú základnu:


Název:
Name:
- -
Originální název:
Original Name:
-
Další názvy:
Other Names:
DD.MM.RRRR-DD.MM.RRRR
Obec:
Municipality:
- -
GPS souřadnice:
GPS Coordinates:
00°00'00.00"N 00°00'00.00"E
Vznik:
Established:
DD.MM.RRRR
DD.MM.RRRR
Velitelé:
Commanders:
DD.MM.RRRR-DD.MM.RRRR, ( )
Dislokované jednotky:
Garrisoned Units:
DD.MM.RRRR-DD.MM.RRRR
DD.MM.RRRR-DD.MM.RRRR
Zánik:
Cancelled:
DD.MM.RRRR
DD.MM.RRRR
Poznámka:
Note:
- -
Zdroje:
Sources:
-



Tabuľka sa vypĺňa len pre posledný vojensky využívaný objekt (posledný známy názov). Zmeny názvov základne od jej vzniku sú vedené v riadku Další názvy pokiaľ možno chronologicky (pokiaľ jednotlivé dátumy nie sú náme, nevypĺňať - systém si príslušné zástupné znaky doplní sám). Pre týchto predchodcov sa samostatné tabuľky nevytvárajú - vytvárajú sa tzv. prelinky (pokiaľ neviete ako vytvoriť prelink, stačí vytvoriť novú tému, správne ju nazvať a do textu príspevku uviesť link na poslednú známu zákaldňu s tabuľkou. Niektorý moderátor to opraví (systém automaticky dopĺňa dislokované jednotky (pokiaľ je z nich na zákaldŇu linkované) a zároveň dopĺňa názvy objektov do témy príslušného mesta (samozrejme, pokiaľ je na mesto zo základne linkované a obsahuje šablónu).


Základne sa zakladajú v štáte, v ktorom FYZICKY ležia (aj v prípade, že ich vlastní iný štát) - takže britské základne v Nemecku sú založené v Nemecku, SOvietske základne v ČSSR zas na území nástupnických štátov - teda v ČR a SR.
URL : https://www.valka.cz/Pravidla-pro-psani-do-sekce-ZEMEPISNE-INFORMACE-t84816#493257 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více