Profesionální voják „Příběh vojáka“ - Steven McLaughlin

Diskuse

Profesionální voják „Příběh vojáka“


Autor: Steven McLaughlin
Vydavateľstvo: Naše Vojsko 2008
Strán: 279
Foto: 8 strán
ISBN: 978-80-206-1004-1



Kniha je pohledem do pěchotního vojákování v jedenadvacátém století. Zavádí nás do srdce starobylé instituce, která zápasí, aby si udržela své tvrdé tradice v rychle se měnícím světě. Autor následoval svého zesnulého bratra do elitního pluku Královských zelenokabátníků ve věku 31 let a prošel tvrdý bojový kurs. Potom se ponořil do světa pěchoty, kde se odhazují pravidla zdvořilé společnosti a nahrazují ledabylým násilím.


Kniha S.McLaughlina popisuje jeho cestu strastiplnú cestu k Pluku "Zelenokabátnikov" Britskej armády. Zahŕňa detstvo, mladosť, smrť autorovho brata pri nehode a následný vstup autora do armády. Je tu aj popis autorovho výcviku, služby v Iráku a Severnom Irsku a následný odchod do civilu.


Niekomu sa text knihy môže zdať rozvláčni a zdĺhaví až nudný. Na druhej strane ide o príbeh obyčajného radového vojaka a nie nejakého "ramba" alebo starého "maršála" s kopou vyznamenaní. A práve v tom spočíva originalita knihy a autorovho pohľadu na toto "remeslo", vrátane jeho vlastných názorov na jednotlivé aspekty.
URL : https://www.valka.cz/Profesionalni-vojak-Pribeh-vojaka-Steven-McLaughlin-t84905#313109 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více