16.06.2009 - Pentagon: systém PRO bude schopný ochrany pred každou hrozbou

Washington, RIA Novosti - Aktivita Severnej Kórey a Iránu vo vývoji zbraní, predovšetkým balistických rakiet, spôsobuje vážne obavy USA a núti prehodnotiť stupeň raketovej hrozby - povedal zástupca ministra obrany W.Lynn.
"Nebezpečenstvo šírenia raketových zbraní je rastúci problém a my musíme pokročiť vo vývoji systémov PRO do takej úrovne aby nás tieto systémy ochránili od každej raketovej hrozby" - povedal.
Pre zníženie raketovej hrozby USA budú spolupracovať s inými zahraničnými partnermi, nevynímajúc Rusko. V súvislosti s tým Lynn spomenul že nie je prijaté konečné riešenie v otázke PRO v Európe.


www.rian.ru
URL : https://www.valka.cz/16-06-2009-Pentagon-system-PRO-bude-schopny-ochrany-pred-kazdou-hrozbou-t85552#316425 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více