24.06.2009 - Cesta náčelníka Štábu AČR po Základnách oprav

V úterý 23. června 2009 se seznámil náčelník Generálního štábu Armády České republiky generálporučík Vlastimil Picek s aktuálním stavem a perspektivami opravárenských kapacit sil podpory.


Na cestě do Lázní Bohdaneč na Základnu oprav a do Jaroměře, kde sídlí Středisko oprav, doprovázeli generálporučíka Picka zástupce velitele sil podpory brigádní generál Radoslav Rotrekl a plukovník Zdeněk Formánek, zástupce ředitele sekce logistiky MO. Přímo v Jaroměři je přivítal velitel Základny oprav plukovník Petr Hein, který poté přítomné v prezentaci seznámil se strukturou, dislokací a plněnými úkoly. Jak ve svém vystoupení zdůraznil plukovník Hein, je toto zařízení nejen nejvyšším opravárenským stupněm v rámci naší armády, ale i významnou podporou probíhajícím zahraničním operacím, kam pravidelně vysílá své techniky a opravuje i zpět do vlasti odeslané poškozené či opotřebené zbraně, techniku a další materiál. V neposlední řadě pak zdejší dílny přinášejí resortu mnohdy i citelnou finanční úsporu v porovnání s komerčním zadáním stejných prací do civilního sektoru.





http://www.army.cz/scripts/detail.php?id=14400
URL : https://www.valka.cz/24-06-2009-Cesta-nacelnika-Stabu-ACR-po-Zakladnach-oprav-t85796#317254 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více