30.06.2009 - Fregaty typu Jaroslav Mudrij vyriešia problém obrany Baltiku

Dnes to povedal pre RIA Novosti vysokopostavený zdroj z Baltickej flotily.
Baltická flotila má v zostave SKR "Neustrašimyj" (vedúca loď projektu 11540),sesterská loď Jaroslav Mudryj by mohla byť zaradená do zostavy Baltickej flotily v júli t.r. Tretia loď projektu 11540 "Tuman" má založený kýl a rozpracovanosť kostry v súčastnosti dosahuje 85% ale nie je určený termín jeho dokončenia.
Obdobná fregata typu "Admiral Gorškov" (projekt 22350)môže byť ukončená najskôr po dvoch rokoch, preto predstavitelia Baltickej flotily by uprednostili dokončenie Tumanu ako lacnejšej a hlavne rýchlejšej alternatívy. Podľa ich vyjadrení každá následná loď proj.11540 má rad vylepšení čím rastie ich bojová efektivita a 3 lode tohto projektu v zostave Baltickej flotily by vyriešili problém obrany ruských záujmov v priestore Baltiku.



rian.ru
URL : https://www.valka.cz/30-06-2009-Fregaty-typu-Jaroslav-Mudrij-vyriesia-problem-obrany-Baltiku-t85936#317908 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více