07.07.2009 - KLDR v sobotu provedla odpálení sedmi raket

КНДР в субботу запустила семь ракет
KLDR v sobotu provedla odpálení sedmi raket


KLDR provedla v sobotu odpálení ještě dalších dvou raket, čímž se jejichž celkový počet zvýšil za 4.červenec 2009 na 7. Jak informovala agentura AFP s odvoláním na informace Ministerstva obrany Jižní Koreje byly všechny rakety odpálené KLDR podle klasifikace NATO typu "Scud" a jsou raketami menšího dosahu.


Již dříve MO RF oznámilo, že dozorčí útvary PVO RF na Dálném Východu státu sledují situaci a jsou uvedeny do pohotovosti, aby mohly v případě potřeby okamžitě zasáhnout proti jakýmkoli cílům, včetně balistických raket.


Zkoušky jsou prováděny na polygonu, který se nachází v oblasti přístavu Wonsan na východu KLDR a pobřežní zóna v Japonském moři je v jeho okolí pro běžné plavby uzavřena od 25.června do 10.července 2009, jak uvádí KLDR z důvodu vojenského cvičení.


Připomínám, že již 2.července bylo zjištěno odpálení 4 raket s podobnými charakteristikami.


Podle některých zdrojů může být v nejbližších dnech uskutečněno ještě několik zkoušek raket středního a dalekého dosahu, které mohou mít schopnost nést jaderné bojové hlavice.


Jistě není náhoda, že sobotní starty (4.července) byly provedeny v den, kdy USA mají státní svátek - Den nezávislosti.



КНДР в субботу запустила семь ракет vpk.name
URL : https://www.valka.cz/07-07-2009-KLDR-v-sobotu-provedla-odpaleni-sedmi-raket-t86033#318276 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více