14.07.2009 - USA: Zahájena stavba soukromého kosmodromu

Citace zdroje :


V kamenité poušti Nového Mexika, asi 80 kilometrů severně od města Las Cruces, začala 20. června 2009 výstavba prvního soukromého kosmodromu, odkud budou do vesmíru startovat vesmírní turisté. V plánech je zahrnuto vše potřebné pro návštěvníky, ze kterých se zde stanou astronauté, dále technické zázemí, hangáry a samozřejmě přistávací dráha s úctyhodnou délkou tři kilometry.


Zdroj : http://www.astro.cz/clanek/3859
URL : https://www.valka.cz/14-07-2009-USA-Zahajena-stavba-soukromeho-kosmodromu-t86207#319213 Verze : 0

Diskuse

Koncepcia White Knight Two + Space Ship Two je len a iba výškové lietadlo s raketovým pohonom, celkom nespôsobilé pre skutočný orbitálny let a dosiahnutie prvej kozmickej rýchlosti. Takže označenie budovaného letiska ako "kozmodrom" je síce dobrý reklamný ťah, ale o je tak všetko.
Mimochodom, aj dráhe dlhej tri kilometre tiež chýba k "úctyhodnosti" ešte poriadny kus betónu.
URL : https://www.valka.cz/14-07-2009-USA-Zahajena-stavba-soukromeho-kosmodromu-t86207#319244 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více