Dotaz na držení zbraně

Diskuse

zdravím borci mam takovy dotaz ,pokud koupím od nekoho nelegalne drzenou zbran,a vzapetí ji necham zlegalizovat dopoustím se trestneho činu nebo ne.Vím, že to sem mozna nepatří ale predem díky za odpoved zatím
URL : https://www.valka.cz/Dotaz-na-drzeni-zbrane-t86394#320076 Verze : 0
Trestného činu podle § 185 t.z. se dopustíš v každém případě.
Zlegalizovat nelegální zbraň můžeš pouze v případě amnestie s touto možností.
URL : https://www.valka.cz/Dotaz-na-drzeni-zbrane-t86394#320176 Verze : 0
otazkou je, co znamena "nelegalne drzenou zbran" - pokud dotycny nema zbrojni pas, a kupujici ano, je to take trestny cin ? v teto oblasti se moc neorientuju, ptam se Smile
URL : https://www.valka.cz/Dotaz-na-drzeni-zbrane-t86394#320178 Verze : 0
Nelegální zbraň je každá, která není evidovaná podle zákona č. 119/2002 Sb (nejedná-li se o zbraně ozbrojených sborů). Jinými slovy taková, která není jakkoli evidována Policií ČR, případně taková, která byla hlášená jako odcizená.


Pokud prodávající není držitelem ZP a kupující ano, potom se stejně jedná o trestný čin, protože nabyvatel zbraně musí při její registraci na PČR prokázat legální způsob nabytí zbraně. Tj. musí předložit buď doklad od obchodníka nebo průvodní zbrojní list (při individuálním dovozu ze zahraničí) nebo fyzická přítomnost předchozího držitele zbraně.


Nevím jestli to je vyčerpávající, ale zhruba takhle to je.
URL : https://www.valka.cz/Dotaz-na-drzeni-zbrane-t86394#320184 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více