28.07.2009 - KFOR: Patnácka převzala operační úkol

V sobotu 25. července 2009 se na základně Šajkovac v Kosovu uskutečnil slavnostní nástup u příležitosti předání operačního úkolu mezi 14. a 15. kontingentem AČR v silách KFOR.


Slavnostního ceremoniálu, při němž velitelé českých kontingentů podepsali předávací protokol a poté si symbolicky předali státní vlajku, se zúčastnil zástupce velitele Mnohonárodního úkolového uskupení Střed (MNTF-C – Multinational Task Force Centre) plukovník Con Ryan a zástupci národních vojenských kontingentů MNTF-C.


Čtrnáctý kontingent tvořilo více než pět set vojáků, především ze 151. ženijního praporu Bechyně a 153. ženijního praporu Olomouc. Jádro nastupujícího 15. kontingentu tvoří příslušníci 131. smíšeného dělostřeleckého oddílu z Pardubic, doplněného příslušníky 14. brigády logistické podpory také z Pardubic a dalších 54 útvarů a zařízení Armády České republiky.




http://www.army.cz/scripts/detail.php?id=14644
URL : https://www.valka.cz/28-07-2009-KFOR-Patnacka-prevzala-operacni-ukol-t86689#321028 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více