05.08.2009 - Plány ruského letectva III. - stratosférický prieskum

Na dnešnom stretnutí s novinármi informoval hlavný veliteľ vojenského letectva RF, gen.plk. A. Zelin aj o plánoch vytvoriť projekt stratosférického pilotovaného prieskumného lietadla ktoré by pozorovalo činnosť protivníka vo frontovej oblasti ale aj v hĺbke územia protivníka mimo dosahu jeho PVO. Vo výbave takého lietadla majú byť kvalitatívne nové druhy palubných prostriedkov prieskumu. Podľa jeho slov budúca možná vojna si bude vyžadovať obdobné lietadlá schopné dlhodobej činnosti v hĺbke územia protivníka. Nateraz ruské voj. letectvo má vo výzbroji prieskumné lietadlá
Su-24MR a MiG-25RB ktoré postačujú čo sa týka množstva ale na plnenie súčasných úloh prieskumu nastáva potreba lietadiel vyššej úrovne , povedal pre RN.


http://www.vz.ru/news/2009/8/5/314530.html
URL : https://www.valka.cz/05-08-2009-Plany-ruskeho-letectva-III-stratosfericky-prieskum-t86862#321810 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více