28.08.2009 - Náčelník GŠ navštívil Rakousko

Ve dnech 24. – 26. srpna 2009 navštívil náčelník Generálního štábu Armády České republiky generálporučík Vlastimil Picek s doprovodem Rakousko.


Se svým protějškem, rakouským náčelníkem Generálního štábu generálem Edmundem Entacherem, projednávali především otázky transformace ozbrojených sil obou zemí.


Na rozdíl od České republiky v Rakousku stále existuje základní vojenská služba, ale byla zkrácena doba jejího trvání z osmi na šest měsíců.


Oba generálové se rovněž věnovali přípravě společné Battle Group EU, tvořené za účasti Německa, Rakouska, České republiky, Chorvatska a Makedonie (FYROM) v roce 2012, hovořili o rakouských zkušenostech z mise v Čadu a dotkli se i bilaterální spolupráce v oblasti OPZHN.


Ve středu 26. srpna 2009 pak generál Picek s delegací odletěli vrtulníkem do vojenského výcvikového prostoru Allensteig, kde jim velitel 4. mechanizované brigády brigádní generál Robert Prader předvedl systém simulace a monitoringu boje užívaný rakouskými ozbrojenými silami - bundesheerem.



http://www.army.cz/scripts/detail.php?id=14796
URL : https://www.valka.cz/28-08-2009-Nacelnik-GS-navstivil-Rakousko-t87529#324540 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více