18.09.2009 - Ukrajinci predsa bojovali na strane Gruzínska v auguste 2008

Zdroje z právnych orgánov Ukrajiny potvrdili, že ukrajinskí špecialisti bojovali na strane Gruzínska, píšu ukrajinské noviny "Dnes"("Сегодня").


Rusko 24.08.2009 informovalo o účasti ukrajinských regulárnych vojakov a asi 200 príslušníkov nacionalistickej organizácie UNA-UNSO. Ukrajinské vládne orgány aj UNA-UNSO tieto informácie dementovali s prehlásením, že vo vojne sa nezúčastnili žiadni občania Ukrajiny.


Vyšetrovacia komisia ukrajinského parlamentu však zistila že Ukrajina dodala gruzínskej strane o iného aj systémy PVO Buk-M1, ktoré obsluhovali v čase 05. - 13.08.2008 ukrajinskí špecialisti. Vyšetrovacia komisia ďalej zistila že PVO systémy aj iné zbrane ukrajinská strana predávala Gruzínsku za ceny až 8x a viac nižšie ako sú obvyklé ceny.


www.rian.ru
URL : https://www.valka.cz/18-09-2009-Ukrajinci-predsa-bojovali-na-strane-Gruzinska-v-auguste-2008-t87973#326345 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více