27.10.2009 - Ruské špeciálne oddiely dostanú čoskoro nanovýstroj

V blízkej budúcnosti budú ruské špeciálne oddiely dostávať špeciálnu výstroj obsahujúci nanopancier a vložený skelet, ten má odbremeniť vojaka od nesenej záťaže.
Na vývoji obleku budúcnosti, pracovne nazvanom "Bojovník-21",pracoval Ústredný výskumný ústav ministerstva obrany Ruska. Na medzinárodnej výstave bezpečnosti "Interpolitech-2009" v Moskve ho predstavil pracovník ústavu, doc. Vladimir Bojko. Podľa neho nová výstroj bude univerzálna, určená pre pozemné vojsko, výsadkárov a námornú pechotu. Vývoj výstroja má byť ukončený do roku 2015.
Teraz sa vyvíja pancierová ochrana založená na nanotechnológiách.
Súprava bude vybavená exoskeletom(kovové konštrukcie ktoré znásobujú silu svalov). Vedec uviedol, že zariadenie bude tiež obsahovať systémy obrany, spojenia, sledovania životných funkcií a zdroje energie.
Docent Bojko dodal že sa jedná už o druhú generáciu ochranných oblekov.


http://www.dni.ru/society/2009/10/27/178113.html
27.10.2009 - Ruské špeciálne oddiely dostanú čoskoro nanovýstroj - Prototyp výstroja na výstave Interpolitech´09
foto:RIA Novosti

Prototyp výstroja na výstave Interpolitech´09
foto:RIA Novosti

URL : https://www.valka.cz/27-10-2009-Ruske-specialne-oddiely-dostanu-coskoro-nanovystroj-t88744#330458 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více