28.10.2009 - Rusko predstavilo nový bojový robot(video)

Na medzinárodnej výstave bezpečnostnej a policajnej techniky INTERPOLITECH-2009 bol predstavený nový bojový robot MRK-27 BT, ktorého palebná sila je porovnateľná s ľahkým tankom alebo BVP. Výzbroj pozostáva z 2 raketometov Šmeľ, 2 granátometov, ťažkého guľometu Pečeneg a 6 vrhačov zadymovacích a protipechotných granátov.


Naraz môže viesť paľbu z 3 zbraní, zameriavaný je diaľkovo pomocou prenášaného obrazu zo sústavy zameriavacích a prehľadových kamier. Každá zo zbraní sa dá sňať a používať jednotlivcami. Robot je ovládaný na diaľku v pásme 200 - 500 m od riadiaceho pultu. Robot vďaka novej konštrukcii pásového podvozku je podstatne stabilnejší ako konkurečný americký typ Swords. Robot MRK má okrem stability pri streľbe aj výhodu v plynulom pohybe zbraňovej plošiny, americká konštrukcia používa stupňovitú zmenu polohy. Avšak ruský robot existuje len v jednom prototype a americký bol už sériovo odskúšaný na bojiskách v Afganistane a Iraku.



http://www.rian.ru/video/20091028/190955829.html
URL : https://www.valka.cz/28-10-2009-Rusko-predstavilo-novy-bojovy-robot-video-t88771#330623 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více