10.11.2009 - Zdokonalovací střelby rezervistů v Německu

Letos, stejně jako vloni, se šest příslušníků 121. pěší roty Aktivní zálohy zúčastnilo na pozvání organizátorů Erwina Hantkeho a Petera Muhlholzla z Ladeskommando Bayern zdokonalovacích střeleb rezervistů německého Bundeswehru na střelnici Landstetten u Mnichova.


Vojáci Aktivní zálohy vytvořili dvě družstva. Tým Alfa ve složení rotmistr Petr Švihovec, rotný Jaroslav Háječek a rotný Lukáš Ptáček a tým Bravo ve složení rotný Martin Vyskočil, rotný Daniel Špalek a rotný Martin Krňanský.


Střeleb se zúčastnilo na 160 německých rezervistů a zhruba 50 hostů z Čech, Itálie, Polska, Švýcarska, a USA. Rozhodně jsme se mezi soutěžícími neztratili, spíše tedy naopak - patřili jsme totiž k nejlepším. Stali jsme se nejúspěšnější zahraniční výpravou.


Získali jsme jedny stříbrné (Švihovec) a tři bronzové (Háječek, Ptáček, Krňanský) střelecké šňůry. Celkem hosté získali dvě stříbrné a dvanáct bronzových.






http://www.army.cz/scripts/detail.php?id=15321
URL : https://www.valka.cz/10-11-2009-Zdokonalovaci-strelby-rezervistu-v-Nemecku-t89212#332621 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více