20.11.2009 - Kutuzovův pochod

„Kutuzovův pochod“ - tak zní poněkud nevšední název charitativní akce příslušníků 102. průzkumného praporu z Prostějova.


Fyzická zdatnost vojenských profesionálů je jedním z předpokladů pro službu v ozbrojených silách České republiky. Snaha vojáků 102. průzkumného praporu generála Karla Palečka z Prostějova o udržení fyzické kondice a každodenního drilu byla v těchto listopadových dnech motivována také úsilím pomoci druhým.


Dne 19. listopadu 2009 se vydalo na trasu dlouho 62 kilometrů více než šedesát vojáků praporu. Přesun byl zahájen v ranních hodinách v posádce Prostějov a první etapa zakončena přesně ve 21.25 hodin v obci Pozořice. Odtud následujícího dne pokračovali dalších 13 kilometrů vojenští profesionálové i s pozvanými kolegy z útvarů Armády České republiky a hosty k Památníku Mohyla míru u Slavkova.


Každý účastník pochodu či příslušník praporu přispíval volitelnou částkou do dobrovolné sbírky pro podporu Dětského domova v obci Plumlov a Fondu ohrožených dětí Klokánek Brno.






http://www.army.cz/scripts/detail.php?id=15418
URL : https://www.valka.cz/20-11-2009-Kutuzovuv-pochod-t89537#334059 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více