04.12.2009 - Cenu za Počin roku obdržel Ministr obrany

Cenu za "Počin roku" převzal ve čtvrtek 3. prosince v Brně místopředseda vlády a ministr obrany Martin Barták.


Michal Hašek, hejtman Jihomoravského kraje předal během slavnostního večera Martinu Bartákovi medaili a pamětní list za přispění k tomu, že Vojenský umělecký soubor Ondráš může být i nadále součástí naší umělecké scény.



V rámci opatření předchozího vedení resortu obrany, týkajícího se redukce vojenských hudeb, hrozilo Ondráši, folklórnímu souboru s dlouholetou tradicí a mezinárodním působením, ukončení činnosti. Dvacet tisíc podpisů pod peticí z června 2008 za záchranu hudebního a tanečního tělesa, které patří mezi špičky ve svém oboru, však napomohlo k tomu, že se otázkou jeho existence začaly zabývat obě komory Parlamentu ČR.


Na základě rozhodnutí ministra obrany Martina Bartáka pak mohla být 29. května 2009 zveřejněna pozitivní informace, že Ondráš bude nadále pokračovat ve své činnosti pod záštitou Armády ČR, která je jeho zřizovatelem.



http://www.army.cz/scripts/detail.php?id=15470
URL : https://www.valka.cz/04-12-2009-Cenu-za-Pocin-roku-obdrzel-Ministr-obrany-t89925#336006 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více