08.12.2009 - Šestého výročí založení 13. dělostřelecké brigády

Oslavu šesté výročí založení 13. dělostřelecké brigády a svátku Svaté Barbory si 3. prosince 2009 připomněli jinečtí a pardubičtí dělostřelci při slavnostním nástupu v Jincích.

Součástí oslav bylo také tradiční pasování nových dělostřelců do cechu kanonýrského v Divadle Antonína Dvořáka v Příbrami. Pozvání velitele brigády plukovníka Jána Kožiaka přijala řada hostů, mezi kterými nechyběl ředitel sekce rozvoje druhů sil - operační sekce MO brigádní generál Aleš Opata, zástupce velitele společných sil - velitel pozemních sil brigádní generál Miroslav Žižka, náčelník dělostřelectva Armády České republiky plukovník Jan Třináctý a starostové Jinců a Čenkova Josef Hála a Jan Hauptman.

Oslava začala v ranních hodinách slavnostním nástupem, kde si všichni společně připomněli historii, tradice a úspěchy, kterých příslušníci 13. dělostřelecké brigády dosáhli v průběhu šesti let při plnění úkolů v domácím prostředí a při nasazení v zahraničních misích.

Následně plukovník Ján Kožiak ocenil osobní úsilí a dlouhodobou vynikající práci odváděnou ve prospěch brigády devíti vojáků pamětním odznakem 13. dělostřelecké brigády, který z jeho rukou přijal i ředitel Krajského vojenského velitelství Brno plukovník Miroslav Zelinka.




http://www.army.cz/scripts/detail.php?id=15480
URL : https://www.valka.cz/08-12-2009-Sesteho-vyroci-zalozeni-13-delostrelecke-brigady-t90057#336529 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více