08.12.2009 - Aktivní zálohy cvičily na Libavé

Ve dnech 30. listopadu až 4. prosince 2009 se u 72. mechanizovaného praporu uskutečnilo cvičení čety aktivních záloh.


Po úvodním brífinku s velitelem útvaru podplukovníkem Jiřím Simmerem absolvovali členové aktivních záloh přednášku doplněnou o videoukázky a fotoprezentaci s tématikou týkající se celkové roční přípravy 5. kontingentu AČR PRT Lógar pro misi ISAF.


Pod velením poručíka Ivo Heinze se zúčastnili zaměstnání ve vojenském výcvikovém prostoru Libavá, které se skládalo z následujících témat - taktická a ženijní příprava, činnost při eskortě velmi důležitých osob, ochrana proti zbraním hromadného ničení, bojové drilly - činnost družstva při napadení a dále byli obeznámeni s činností řidiče bojových vozidel pěchoty a střelce operátora při přípravě vozidla k boji. Při těchto zaměstnáních si příslušníci aktivních záloh ověřili a prohloubili znalosti z daných problematik.


V rámci výcviku si záložní četa prakticky procvičila také taktickou činnost při nasedání a vysedání z vrtulníku, topografickou průpravu a výcvik v boji zblízka - MUSADO.


Na závěr celého výcviku provedli střelby z ručních zbraní, a to s výtečnými výsledky.




http://www.army.cz/scripts/detail.php?id=15489
URL : https://www.valka.cz/08-12-2009-Aktivni-zalohy-cvicily-na-Libave-t90059#336531 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více