30.12.2009 - USA otevřely v Jemenu třetí frontu proti teroru, hledají cíle pro letecké údery

Aktivita al-Káidy v Jemenu roste a země se tak stává základnou pro útoky na USA. Podle listu New York Times Bílý dům v posledních měsících výrazně zvýšil aktivitu v zemi i materiální podporu jemenské armádě.



zahranicni.ihned.cz



Spojené státy a Jemen podle CNN vytipovávají cíle pro případné vojenské údery v Jemenu. Televizní stanici to řekly dva nejmenované zdroje, které shodně tvrdí, že jde o přípravu na případný odvetný útok Baracka Obamy za nedávný pokus o atentát na americké letadlo mířící do Detroitu.


zpravy.idnes.cz
URL : https://www.valka.cz/30-12-2009-USA-otevrely-v-Jemenu-treti-frontu-proti-teroru-hledaji-cile-pro-letecke-udery-t90758#339429 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více