Mnichov - Technické muzeum

Deutsches Museum
Německé muzeum (Deutsches Museum) vlastní jednu z největších vědeckotechnických sbírek na světě. Zahrnuje tři výstavní místa v Mnichově (technické muzeum, muzeum dopravy a letecké muzeum) a jedno v Bonnu (technické muzeum). Technické muzeum se nachází v samém centru Mnichova na ostrově Museumsinsel. Pokud cestujeme místní hromadnou dopravou, nejpohodlnější je použít "S-bahn", což je něco mezi metrem a nadzemkou, a vystoupit ve stanici Isartor. Pak stačí jen přejít most (Ludwigsbrücke). Jiné spojení - tramvaj č. 18 staví přímo u muzea, zastávka Dt. Museum, případně autobus č. 131, zast. Boschbrücke.


Otevírací doba:
denně 09:00 - 17:00 kromě některých svátků, viz web muzea


Vstupné:
dospělí 8,50 EUR; děti 3 EUR


Webová stránka:
http://www.deutsches-museum.de/


Expozice patří k těm, kde návštěvník stráví hodiny, případně dny, a stejně odchází s lítostí, že nestihl to či ono. Budova muzea je rozlehlá, v desítkách místností jsou představeny snad všechny hlavní oblasti vědy a techniky. Vše je koncipováno tak, aby návštěvník pochopil princip popisovaného jevu či mechanismu, a pokud možno aby ho to bavilo. Tudíž si lze všechno prohlédnout zblízka, vyzkoušet, osahat, aktivně se zapojit, aneb Komenského "škola hrou" dovedená k dokonalosti. (Nikdy by mě například nenapadlo, kolik času strávím v matematickém koutku, přestože ve škole jsem se tomuto předmětu spíše vyhýbal.) V expozici věnované letectví jsou vystaveny především stroje z období první až druhé světové války, dobře zastoupeny jsou konstrukční kanceláře Junkers a Messerschmitt.


Zdroj: osobní návštěva, foto: vlastní
Mnichov - Technické muzeum - Me 109E

Me 109E
Mnichov - Technické muzeum - Ba 349 Natter

Ba 349 Natter
Mnichov - Technické muzeum - Me 163B

Me 163B
Mnichov - Technické muzeum - Me 262A

Me 262A
Mnichov - Technické muzeum - Fi 103 V1

Fi 103 "V1"
URL : https://www.valka.cz/Mnichov-Technicke-muzeum-t90873#339718 Verze : 0
...
Mnichov - Technické muzeum - Junkers F 13

Junkers F 13
Mnichov - Technické muzeum - Ju 52

Ju 52
Mnichov - Technické muzeum - Rumpler C IV

Rumpler C IV
Mnichov - Technické muzeum - Sikorsky S-55

Sikorsky S-55
Mnichov - Technické muzeum - ponorka U1 z roku 1906

ponorka U1 z roku 1906
URL : https://www.valka.cz/Mnichov-Technicke-muzeum-t90873#339719 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více