21.01.2010 - Ocenění vojáků bojového uskupení EU

Ve středu 20. ledna 2010 byli v prostorách budovy Generálního štábu AČR oceněni vojáci, kteří působili na operačním velitelství Evropské unie v německém Ulmu a ve strukturách česko-slovenského bojového uskupení vyčleňovaného ve prospěch EU.


Z rukou velitele společných sil generálmajora Hynka Blaška obdrželi medaili ministra obrany ČR Za službu v zahraničí III. stupně příslušníci Ozbrojených sil Slovenské republiky brigádní generál Pavol Macko a plukovník Lubomír Miškolci. Vyznamenání jim bylo uděleno za spolupráci s AČR při plnění úkolů v rámci česko-slovenského bojového uskupení EU tzv. Battle Group, které v druhé polovině loňského roku drželo pohotovost ve prospěch EU.







Zdroj: http://www.army.cz/scripts/detail.php?id=15678
URL : https://www.valka.cz/21-01-2010-Oceneni-vojaku-bojoveho-uskupeni-EU-t91663#342535 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více