24.01.2010 - USA: Jeden pohřešovaný po nehodě cvičného letadla

Při běžném cvičném letu došlo k nehodě stroje Beechcraft T-34C Turbo Mentor. Stroj havaroval v jezeře Pontchartrain v New Orleans.
Záchrany se zúčastnil vrtulník MH-65C a dva čluny Pobřežní stráže. Z dvoučlené posádky byl nalezen pouze druhý pilot a ten byl převezen do nemocnice West Jefferson s mírným podchlazením a menšími zraněními.
Druhý člen posádky je stále pohřešován.
Stroj patřil 5. cvičnému leteckému křídlu (Training Air Wing 5) pravděpodobně k 6. cvičné letce (VT-6 "Shooters").
Křídlo sídlí na Letecké námořní základně Whiting Field (Naval Air Station Whiting Field).


Zdroj:
aviation-safety.net
www.wwltv.com
www.newsherald.com
URL : https://www.valka.cz/24-01-2010-USA-Jeden-pohresovany-po-nehode-cvicneho-letadla-t91841#343219 Verze : 0
Ke katastrofě došlo 23. ledna v 19 hodin místního času. Lt. Clinton Wermers a jeden student prováděli s letounem T-34C rutinní noční výcvikovou misi a blížili se k letišti Lakefront v New Orleans, když tu jejich letadlo náhle spadlo do jezera. U.S. Coast Guard zachránila lehce zraněného a podchlazeného studenta z vody kolem 21. hodiny. Instruktor Wermers zatím nalezen nebyl. Příčina zřícení se vyšetřuje.

Zdroj:
www.navy.mil
URL : https://www.valka.cz/24-01-2010-USA-Jeden-pohresovany-po-nehode-cvicneho-letadla-t91841#343972 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více