29.01.2010 - Mimořádné zasedání Bezpečnostní rady státu

Proti takzvané prasečí chřipce by mělo být naočkováno na 8 tisíc příslušníků resortu obrany. Na svém mimořádném zasedání o tom 29.1.2010 rozhodla Bezpečnostní rada státu.


Mimořádného jednání Bezpečnostní rady státu, která měla na programu jediný bod - vyhodnocení dosavadního vývoje šíření chřipkového viru A/H1N1 v České republice - se kromě vybraných členů vlády zúčastnil také prezident republiky Václav Klaus.





O tom, kdy se začnou vybraní vojáci a občanští zaměstnanci povinně očkovat, rozhodne vláda na základě podkladů hlavního hygienika ČR Michaela Víta. „Svěříme do rukou hlavního hygienika, aby Bezpečnostní radu státu a vládu informoval, kdy onemocnění bude mít takový nástup, že bude očkování povinné,“ řekl na tiskové konferenci premiér Jan Fischer.






http://www.army.cz/scripts/detail.php?id=15731
URL : https://www.valka.cz/29-01-2010-Mimoradne-zasedani-Bezpecnostni-rady-statu-t92100#344283 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více