30.01.2010 - Revoluční americká plavidla LCS zahajují službu

U.S. Navy oznámilo, že USS Freedom (LCS-1), první tzv. littoral combat ship (LCS) postavená koncernem Lockheed Martin, připlula 26. ledna na námořní základnu Mayport, stát Florida, k závěrečným přípravám na své první operační nasazení. Toto nasazení tak přichází plné dva roky před plánovaným termínem. Plavidlo je schopno plnit široké spektrum úkolů vykonávaných dosud zejména fregatami, minolovkami a plavidly Pobřežní stráže.

Zdroj:
www.navy.mil

Již dříve U.S. Navy oznámilo, že 16. ledna byla v Mobile, stát Alabama, zařazena do služby druhá loď LCS konkurenční a konstrukčně ještě revolučnější třídy Independence, kterou vyprojektovaly a postavily loděnice koncernu General Dynamics. USS Independence (LCS-2) nyní čekají příslušné zkoušky a certifikace. U.S. Navy plánuje zařadit do svého stavu 55 těchto plavidel obou tříd, čímž zvýší svou převahu na světových mořích a oceánech.

Zdroj:
www.navy.mil
URL : https://www.valka.cz/30-01-2010-Revolucni-americka-plavidla-LCS-zahajuji-sluzbu-t92135#344463 Verze : 0

Diskuse

Nechápem v čom je revolučná? Takéto plavidlá boli predstavené na výstave Lima 2002, to znamená že boli konštruované už pred 10 rokmi, sú to zväčšené korvety o výtlaku okolo 2000 t, napr. projekt 1166:
forum.valka.cz
ukrajinská 58250:
forum.valka.cz
a iné
URL : https://www.valka.cz/30-01-2010-Revolucni-americka-plavidla-LCS-zahajuji-sluzbu-t92135#344581 Verze : 0
"LCS is a revolutionary new warship, designed for littoral warfare missions in Anti-Submarine Warfare (ASW), Surface Warfare (SUW) and Mine Warfare (MIW)."
Zdroj: http://marinelink.com/News/Article/332180.aspx


"The U.S. Navy today awarded a Lockheed Martin-led team US$ 188.2 million to commence detail design and construction of the first Littoral Combat Ship LCS, a revolutionary new class of naval combatant design..."
Zdroj: resources.bnet.com


I'm real pleased to be here today, discussing the most innovative and exciting vessel in the Navy's entire shipbuilding program... As with any other revolution, the story of LCS will not be a chronicle of steady, linear progress.
Zdroj: www.defense-aerospace.com


"The U.S. Navy is developing the first group of hybrid sailors to serve on a vessel that is revolutionary in its technology as well as in how it will be manned and employed."
Zdroj: www.afcea.org


"The Littoral Combat Ship (LCS) is a revolutionary US Navy program aimed at developing a multi-purpose, modular surface combatant capable of achieving dominance in the littoral environment."
Zdroj: www.deagel.com


"LCS Will be Revolutionary Change For Navy, Ship's First Commander Says."
Zdroj: http://www.highbeam.com/doc/1G1-134930918.html


"The US Navy's new Littoral Combat Ship (LCS), a revolutionary naval combatant designed to dominate the world's coastal waters, is in the final design stage."
Zdroj: www.shipconstructor.com


"The littoral combat ship (LCS) is revolutionary in its use of modularity and open-architecture to ensure it is able to adapt to the ever-changing threat environment."
Zdroj: www.navy.mil
URL : https://www.valka.cz/30-01-2010-Revolucni-americka-plavidla-LCS-zahajuji-sluzbu-t92135#344615 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více