01.02.2010 - USAF převedlo bombardéry B-2 a B-52 pod nové velitelství AFGSC

USAF převedlo k 1. únoru 2010 všechny jednotky bombardérů B-2 Spirit a B-52 Stratofortress pod velitelství Air Force Global Strike Command. Jedná se o Eight Air Force s jednotkami na základnách Barksdale Air Force Base, stát Louisiana, Whiteman AFB, stát Missouri, a Minot AFB, stát North Dakota. Byl tak dokončen postupný převod všech kapacit letectva dlouhého doletu schopných jaderného útoku. Pod nové velitelství již byly zařazeny raketové jednotky Twentieth Air Force s raketovými křídly na Malmstrom AFB, stát Montana, F. E. Warren AFB, stát Wyoming a Minot AFB. Pod velitelství patří rovněž 576th Flight Test Squadron z Vandenberg AFB, stát California, a 625th Strategic Operations Squadron z Offutt AFB, stát Nebraska. Air Force Global Strike Command (AFGSC) vzniklo v srpnu 2009 za účelem poskytování jaderného zastrašení a kapacit pro celosvětové úderné operace k podpoře amerického prezidenta a velitelů amerických ozbrojených sil.

Zdroj:
http://www.af.mil/news/story.asp?id=123188338
URL : https://www.valka.cz/01-02-2010-USAF-prevedlo-bombardery-B-2-a-B-52-pod-nove-velitelstvi-AFGSC-t92195#344766 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více