05.02.2010 - Vojenské námořnictvo USA objednalo nové systémy navedení pro rakety Trident II

Vojenské námořnictvo USA objednalo nové systémy navedení pro rakety Trident
Lenta ru, 04.02.2010, 11:01:24



Vojenské námořnictvo USA uzavřelo kontrakt s americkou společností Charles Stark Draper Laboratory na výrobu nových systémů navedení balistických raket pro ponorky Trident II D5 Mk.6, informuje Defense Industry Daily.


Tento kontrakt je jedním dílem celkového programu na prodloužení doby použití raket Triden II do roku 2042.


Kontrakt byl uzavřen v objemu 131,1 mil USD.


Zároveň se ale vojenské námořnictvo USA zavázalo zaplatit Draper Lab libovolné další výdaje, které vzniknou ve spojitosti se zaváděním a realizaci nových systémů navedení.


Podle smluvních podmínek musí firma Draper Lab vyrobit 20 kompletů navedení Mk.6LE pro rakety Trident II, které jsou ve výzbroji ponorek třídy Ohio.


Za realizaci programu prodloužení doby používání raket Trident II odpovídá společnost Lockheed Martin.


Společnost Lockheed Martin uzavřela v prosinci 2009 kontrakt s firmou Alliant Techsystems (ATK) na výrobu nových motorů pro rakety Trident II. Podle této smlouvy má ATK vyrobit nové motory do roku 2013.


V září 2009 vojenské námořnictvo USA provedlo 129 úspěšnou zkoušku rakety (viz aktualita 26.10.2009 - Raketa Trident II D-5 ustanovila nový světový rekord) Trident II.


Takovým úspěchem se nemůže chlubit žádná jiná balistická nebo nosná raketa. Kontrolní odpálení se konají pravidelně, aby se ověřila bojeschopnost a bezpečnost v průběhu řádné i prodloužené doby použití dané rakety.


Podle zámyslu USA budou rakety Trident II staženy z výzbroje společně s ponorkami třídy Ohio v okamžiku, kdy tyto ponorky ukončí svoji životnost.



Ilustrační fotografie: start rakety Trident II






Zdroj:
Novosti VPK - vpk.name
Lockheed Martin - www.lockheedmartin.com
URL : https://www.valka.cz/05-02-2010-Vojenske-namornictvo-USA-objednalo-nove-systemy-navedeni-pro-rakety-Trident-II-t92268#345264 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více