09.02.2010 - Družstvo Univerzity obrany zvítězilo na Winter Survival 2010

Slavnostním vyhlášením výsledků v pátek 5. února 2010 na Ovčárně pod Pradědem skončilo mezinárodní Mistrovství Armády České republiky v zimním přírodním víceboji Winter Survival 2010.


V dovednostech, jak přežít v zimě v horách, během čtyř dnů změřilo své síly osmnáct armádních týmů z Belgie, Polska, Slovenska a České republiky. Vojáci v rámci mnohakilometrových přesunů zdolávali přírodní a umělé překážky, přepravovali „raněného“ člena týmu, stříleli z pistole a samopalu, přečkali dvě noci v lese a plnili praktické úkoly spojené se zkouškou psychické odolnosti. Extrémně obtížný závod, který pořádaly Generální štáb AČR a Univerzita obrany Brno, nakonec dokončilo deset družstev.


Šestnáctý ročník armádního závodu Winter Survival vyhráli major Luděk Čičmanec, poručík Jan Tvrdík a nadpraporčík Jan Tancibudek z Univerzity obrany Brno. Toto družstvo mělo našlápnuto hned od startu pondělního skicrossu a po celé čtyři dny dosahovalo suverénně nejlepších časů v etapách závodu. Některé disciplíny ale daly zkušeným závodníkům zabrat, například fixní bod nebo poskytnutí první pomoci.







http://www.army.cz/scripts/detail.php?id=15802
URL : https://www.valka.cz/09-02-2010-Druzstvo-Univerzity-obrany-zvitezilo-na-Winter-Survival-2010-t92434#346120 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více