12.02.2010 - Britský voják zabit při explozi v afghánské provincii Helmand

Britské ministerstvo obrany oznámilo, že ve středu 11. února 2010 ráno padl v okrese Babaji (součást provincie Helmand) příslušník 1st Battalion Coldstream Guards. Voják byl zabit explozí během pěší hlídky.


Zdroj:
www.mod.uk



Padlým je Lance Corporal Darren Hicks, 29 let, z Mousehole, hrabství Cornwall, veterán nasazení v Severním Irsku, Iráku a Afghánistánu. Narukoval 14. října 1999 a po absolvování výcviku byl zařazen ke Coldstream Guards ve Windsoru, kde se jako člen stráže zúčastnil mnoha oficiálních státních slavností. Po dvouletém nasazení jeho praporu v Londonderry absolvoval Lance Corporal Drill and Tactics Cadre at the Foot Guards a Parachute Regiment Centralised Course. V roce 2004 byl nasazen na Jamajce jako Section 2IC k výcviku v džungli, v němž exceloval. V dubnu 2005 byl jako velitel družstva nasazen v Iráku v rámci operace Telic 6 a v říjnu 2007 následovalo první nasazení v Afghánistánu v rámci operace Herrick 7. Po návratu absolvoval fázi "Skill at Arms" kurzu Section Commanders Battle Course a od října 2009 byl opět nasazen v Afghánistánu v rámci operace Herrick 11. Ta se mu také stala osudnou. R.I.P.


Zdroj:
www.mod.uk
URL : https://www.valka.cz/12-02-2010-Britsky-vojak-zabit-pri-explozi-v-afghanske-provincii-Helmand-t92535#346537 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více