Identifikace značení

Diskuse

Zdravím dokáže někdo přesně identifikovat značení automobilu wehrmachtu viz foto?? Předem děkuji Rapiďák
Identifikace značení - ???

???
URL : https://www.valka.cz/Identifikace-znaceni-t92555#346581 Verze : 0
Podle mně je to pěchota, Infanterie (podle obdélníku)....a nějaká technická rota (werkstatt) dílna?. No a podle koleček je to(mot) - motorizovaná. Ale třeba někdo dá více.


PS: Mohl by ses mi ozvat ?


dolinkanada@gmail.com
URL : https://www.valka.cz/Identifikace-znaceni-t92555#346588 Verze : 0
Jde o označení dílenské roty - Instandsetzung kompanie (Werkstatt je dílna ve smyslu hala, nebo objekt) tedy opravářské jednotky. Není nad tím třeba spekulovat, jde o běžné označení které se používalo od roku 1943 do konce války (dřív bylo označení poněkud jiné). Bez problémů je ho možné najít v různých publikacích např. v Panzer Colors II od vydavatelství Squadron signal.
URL : https://www.valka.cz/Identifikace-znaceni-t92555#346615 Verze : 0
A neměli ale Instandsetzung kompanie označení spíše Jčkem? Já jen že mám několik foto kde to Jčko značí Instandsetzung kompanii (ale tedaa u "panzer jednotek".
(Německy neumím tak abych mohl "tvrdit")
- Označení Werkstatt se přeci také používalo ne?
URL : https://www.valka.cz/Identifikace-znaceni-t92555#346769 Verze : 0
Ani já nejsem němčinář, leč bylo mi vysvětleno, že Werkstatt je označení pro dílnu jako takovou, tedy budovu, místnost a podobně, nikoli pro opravářskou činost. takže pokud se mluví o jednotce je to jednotka opravárenská (dílenská je to v češtině, ale v němčině to tak není), tedy Instandsetzung, pokud bys mluvil o tom že ta jednotka má auto s dílenským pracovištěm )kovárna, soustružna...) je to pak už pro to konkrétní vozidlo Werkstattwagen, ale je to konkrétní vozidlo, nikoli jednotka nebo činnost. Tolik vysvětlení od mé známé němčinářky a nadšenkyně pro jazyk Goethův. Ona sice není technický typ, ale tohle dává docela smysl.
URL : https://www.valka.cz/Identifikace-znaceni-t92555#346832 Verze : 0
Aha,.no to ano,..já zase vycházím z této tabulky co sem si kdysi "ofotil".
URL : https://www.valka.cz/Identifikace-znaceni-t92555#346895 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více