14.02.2010 - Další britský voják v Afghánistánu podlehl zraněním po explozi IED

Dne 14. února 2010 oznámilo britské ministerstvo obrany, že tento den padl v Afghánistánu další britský voják. Příslušník 6th Battalion The Rifles (6 RIFLES), sloužící v Afghánistánu u 3 RIFLES Battle Group, podlehl zraněním utrpěným při explozi během pěší hlídky nedaleko předsunuté operační základny Inkerman severovýchodně od města Sangin, provincie Helmand.


Zdroj:
www.mod.uk



Padlým je Rifleman Mark Marshall, 29 let, z Exeteru, hrabství Devonshire. Narodil se 24. března 1980 a po absolvování Saint Peters Church Anglie High School v Exeteru vstoupil do řad policie jako Community Support Officer. V říjnu 2007 vstoupil k domobraně k 6th Battalion The Rifles (6 RIFLES) a po absolvování Assault Pioneer Cadre v Infantry Training Centre v Cattericku byl v červnu 2009 povolán do Afghanistánu v rámci operace Herrick 11. V Afghánistánu byl zařazen k rotě C u 3 RIFLES, s níž sloužil několik měsíců v oblasti Kajaki v severní části provincie Helmand. Pak byla jeho četa vyslána zřídit hlídkovou základnu v severní části města Sangin. V neděli 14. února odpoledne byl během pěší hlídky zasažen explozí improvizovaného výbušného zařízení. Utrpěným zraněním podlehl. R.I.P.


Zdroj:
www.mod.uk
URL : https://www.valka.cz/14-02-2010-Dalsi-britsky-vojak-v-Afghanistanu-podlehl-zranenim-po-explozi-IED-t92649#346885 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více