18.02.2010 - Vrtulník MH-60S Black Hawk U.S. Navy havaroval v Západní Virginii

U.S. Navy oznámilo, že dne 18. února 2010 havaroval v Západní Virginii vrtulník MH-60S Black Hawk se 17 osobami na palubě. Záchranné vrtulníky HH-60 Black Hawk a letoun C-130 Hercules (vše ze stavu West Virginia Army National Guard) nalezly vrak vrtulníku kolem 19:15 místního času v zasněženém prostoru nedaleko Lewisburgu v okrese Pocahontas, stát West Virginia. Všech 17 osob havárii přežilo, někteří se zraněními, jejichž vážnost však nebyla zveřejněna. Zřícený vrtulník náležel do stavu Helicopter Sea Combat Support Squadron 26 z Naval Station Norfolk a účastnil se cvičení "Operation Southbound Trooper X" ve Fort Pickett, stát Virginia. Záchranné a vyšetřovací práce pokračují.


Zdroj:
www.navy.mil
URL : https://www.valka.cz/18-02-2010-Vrtulnik-MH-60S-Black-Hawk-U-S-Navy-havaroval-v-Zapadni-Virginii-t92741#347260 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více