Identifikace vyznamenání

Diskuse

Kolegové,


tento týden jsem zhlédl film Kam orli nelétají a zaujala mě vyznamenání příslušníka Gestapa SS-Sturmbannführera von Hapena (ztvárnil Derren Nesbitt, což ale teď není důležité).


Pokusil jsem se něco identifikovat sám, ale nejsem si jistý.


- pravá náprsní kapsa: Německý kříž pravděpodobně ve zlatě,
- levá náprsní kapsa: Železný kříž I. třídy, pod tímto vlevo Odznak za zranění - stříbrný a vpravo se snad ani nedá v tohoto pohledu identifikovat (možná Všeobecný útočný odznak?)
- knoflíková dírka: Železný kříž II. třídy
- nad řadou stužek Odznak za boj zblízka - zlatý.


Požádal bych tedy zdejší faleristickou obec o pomoc s identifikací.



Děkuji.


- nejlepší fotografie von Hapena je zde
www.whereeaglesdare.com
URL : https://www.valka.cz/Identifikace-vyznamenani-t92818#347580 Verze : 0
ANO , je to tak, , ale je to film ,nebo snad tento důstojník SS je reálná postava? Nechce se mi to hledat. Ale jeho vyznamenání jsou kašírované pro potřebu filmu . Zlatá spona za boj z blízlka a Německý kříž ve zlatě , no divím se jen , že nemá RK Železného kříže 1939 . Více by mě zajímala ta malá řádová stužka, ale to bude asi také jen zhotovené pro potřebu filmu . Jinak celkem pěkná akční ptákovina .
URL : https://www.valka.cz/Identifikace-vyznamenani-t92818#347581 Verze : 0
Pane kolego, očekával jsem, že Vaše reakce zde bude jako první a nezklamal jste. Děkuji za objasnění.


Jedná se o smyšlenou postavu a souhlasím s Vámi, že jeho vyznamenání jsou nainstalována pro potřeby filmu i v souvislosti s hodností postavy.
URL : https://www.valka.cz/Identifikace-vyznamenani-t92818#347583 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více