18.02.2010 - Britský důstojník padl při operaci Moshtarak

Dne 18. února 2010 oznámilo britské ministerstvo obrany, že tento den ráno padl v Afghánistánu další britský voják. Příslušník 1st Battalion Coldstream Guards podlehl zraněním utrpěným při výbuchu. V rámci operace Moshtarak se tento voják účastnil vyčišťovacích operací jihozápadně od Patrol Base 4 v prostoru Babaji, Nahr-e Saraj v centrální části afghánské provincie Helmand.


Zdroj:
www.mod.uk



Padlým je Lieutenant Douglas 'Dougie' Dalzell, velitel No. 2 Platoon, No. 1 Company, 1st Battalion Coldstream Guards. Pocházel z Hamstead Marshall u Newbury, hrabství Berkshire. Do armády vstoupil v roce 2007 a v prosinci byl zařazen k 1. praporu Coldstream Guards. Po absolvování Platoon Commanders' Battle Course v dubnu 2008 převzal svou první četu v No. 3 Company. Jakožto velitel čety bázující ve Windsoru byl plně zaměstnán povinnostmi při různých státních a společenských událostech. Počátkem roku 2009 byl přeložen k No. 1 Company, v níž převzal velení No. 2 Platoon. S ní byl také od října téhož roku nasazen v Afghánistánu. Dle svědectví vojáků byl skvělým velitelem a v poli jim šel osobním příkladem. Padl v den svých narozenin. R.I.P.


Zdroj:
www.mod.uk
URL : https://www.valka.cz/18-02-2010-Britsky-dustojnik-padl-pri-operaci-Moshtarak-t93005#348186 Verze : 0

Diskuse

R.I.P.
URL : https://www.valka.cz/18-02-2010-Britsky-dustojnik-padl-pri-operaci-Moshtarak-t93005#348192 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více