Historie jednoho rodu...

Diskuse

Ahojka přátelé,
měl bych prosbu. Společně se svým "bratrancem" (Jonathan Jablonicky), který je rodilý američan dáváme dohromady rodokmen a kroniku našeho rodu.
Můj prastrýc Joseph Jablonický padl 20. května 1945 v bojích o Okinavu. Pravděpodobně byl poručíkem námořní pěchoty a obdržel im meriam poměrně vysoké vojenské vyznamenání udělované kongresem U.S. - Silver Medal of Honor. Lze někde najít bližší informace? Za jakých okolností padl, kde je pohřbený atp.?
Jsem vděčný za každé "nakopnutí" správným směrem.
Předem děkuji
Ctibor
URL : https://www.valka.cz/Historie-jednoho-rodu-t93139#348869 Verze : 0
Oficiálna stránka American Battle Monuments Commision takúto osobu neuvádza (skúšal som hľadať osoby s priezviskom začínajúcim JABLON alebo YABLON). Tiež ho neuvádza US Department of Veterans Affairs alebo databáza The National Archives. Skúsil som teda niečo vygúgliť a hneď prvý odkaz som úspešný: Joseph Jablonicky slúžil u 6th Marine Division a bola mu udelená Silver Star (Silver Medal of Honor neexistuje). Stačí gúgliť ďalej a dozviete sa, že jeho druhé meno bolo August, že mal hodnosť desiatnika (teda nie poručíka) a pod.
URL : https://www.valka.cz/Historie-jednoho-rodu-t93139#348947 Verze : 0
Díky za pomoc! Smile
URL : https://www.valka.cz/Historie-jednoho-rodu-t93139#349298 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více