16.03.2010 - Zkoušky indické protirakety AAD skončily neúspěchem

Jak jsem avizoval v aktualitě ze 4.3.2010 "Indie provede zkoušky vlastního systému protiraketové obrany", byla včera provedena zkouška indické protirakety AAD.


Na rozdíl od předcházejících zkoušek, které byly provedeny v listopadu 2006, prosinci 2007 a březnu 2009 a byly hodnoceny jako úspěšné, tato zkouška úspěšná nebyla.


Odpálení rakety Prithvi "protivníka" bylo provedeno z mořské oblasti prostoru polygonu Chandipur, cca 70 km od místa, kde byla připravena k odpálení protiraketa AAD.


Příčiny neúspěšné zkoušky se sice momentálně vyhodnocují, podle jedné z verzí ale došlo krátce po startu cílové rakety Prithvi k jejímu odklonění od stanovené dráhy, sledovací systémy ji po chybě ztratily a tím byl celý test neúspěšný.


Zdroj:
Novosti VPK - vpk.name
URL : https://www.valka.cz/16-03-2010-Zkousky-indicke-protirakety-AAD-skoncily-neuspechem-t93747#351196 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více