Nezapomeň na zlé časy

NEZAPOMEŇ NA ZLÉ ČASY
Günter K. Koschorrck


Z německého originálu Vergiis die Zeit der Dornen nicht přeložil Vlastimil Dominik a jen tento překlad zaslouží pozornost neb je velmi kvalitní


Kniha je mimořádně zajímavá, neb jde o deník mladého německého vojáka Wehrmachtu, který v roce 1942 narukoval a celou válku prožíval v první linii na ruské frontě, kde jen zázrakem unikl Stalingradu, krátce působil v Itálii, vrací se zpět na ruskou frontu .


Autor popisuje řadu dramatických akci, kde jen díky náhodě či štěstí přežil. Jeho vyprávění je mimořádně čtivé a z jeho popisu pochopíme, že většina vojáků na ruské frontě nebojovala za vlast, ale za své přežití .


Nositel Železného kříže I. a II. třídy 1939, stříbrné frontové spony Za boj z blízky nebyl žádný kancelářský ulejvák .


Kniha je doplněna obrázky kamarádů, velitelů nositelů nejvyšších vyznamenání .


Ukázka ….Hrůzou úplně bez sebe zírám na díru velkou jako pěst nad jeho levým okem ,ze kterého prýští tmavě červeným proudem krev a stéká mu do přilby a po tváři až do úst … Popis smrti kamaráda !


Nakladatelství Jota Brno


Počet list. 380 .
Cena 370 Kč.
URL : https://www.valka.cz/Nezapomen-na-zle-casy-t94319#352920 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více