10.04.2010 - 8 mrtvých při protivládních protestech v Thajsku

Protivládní protesty v thajském hlavním městě Bankoku si vyžádaly nejméně osm obětí, 4 z řad protestujících, 4 z řad zasahující armády a policie. Mezi zabitými je i kameraman zpravodajské sítě Reuters.


feeds.reuters.com
URL : https://www.valka.cz/10-04-2010-8-mrtvych-pri-protivladnich-protestech-v-Thajsku-t94817#354268 Verze : 0
Podle posledních zpráv vzrostl počet obětí demonstrací na zhruba 19.


Na rozdíl od informací, které jsou prezentovány v Evropě, nejedná se pouze o mírumilovnou demonstraci. Naopak jedná se o celkem násilné protesty a dost často dochází k přestřelkám s vojskem či policií. Několik demonstrantů již bylo natočeno, jak pálí ze svých M-16 na vojsko či policejní síly. Demonstrantům se také podařilo zajmout zhruba kolem 5 vojáků, o jejich propuštění nejsou žádné zprávy.


www.telegraph.co.uk


Problematika této demonstrace sahá až do dob roku 2006, kdy došlo k vojenskému zásahu, který svrhnul tehdejšího premiéra Thaksina Shinawatru. Ten se teď stále nachází mimo zemi, aby se vyhnul 2 letému vězení. Podle některých informací stojí za těmito demonstracemi jednoznačně on, neboť ze svého bohatství financuje aktivisty.


Více o situaci v roce 2006 - Převrat v Thajsku.
URL : https://www.valka.cz/10-04-2010-8-mrtvych-pri-protivladnich-protestech-v-Thajsku-t94817#354380 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více