15.04.2010 - Ponorka USS Virginia se vrátila z prvního šestiměsíčního nasazení

U.S. Navy oznámilo, že dne 13. dubna 2010 se do domovského přístavu v New London, stát Connecticut, vrátila jedna z nejmodernějších amerických ponorek, USS Virginia (SSN-774). Plavidlo absolvovalo první šestiměsíční operační nasazení této třídy v zámoří, přesněji v Atlantiku, Středozemním moři a Perském zálivu. Během toho vykonala ponorka návštěvy přístavů ve Španělsku (Rota), Řecku (Souda Bay na Krétě), Spojených arabských emirátech (Fujairah) a Turecku (Aksaz).


Zdroj:
www.navy.mil
URL : https://www.valka.cz/15-04-2010-Ponorka-USS-Virginia-se-vratila-z-prvniho-sestimesicniho-nasazeni-t95453#356069 Verze : 1
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více