29.04.2010 - Ekologická katastrofa v Mexickém zálivu - účast ozbrojených sil USA

U.S. Navy oznámilo, že základna NAS Pensacola, stát Florida, poskytuje zázemí stovkám pracovníků specializovaných společností. Ti se snaží zastavit šíření ropy z vrtu, na němž 20. dubna explodovala ropná plošina firmy British Petroleum a po dvoudenním požáru klesla do moře.


Zdroj:
www.navy.mil
www.navy.mil
www.novinky.cz



*****
USAF oznámilo, že americký ministr obrany Robert Gates schválil nasazení dvou letounů C-130 Hercules pro potřeby sil pracujících na eliminaci ekologické katastrofy v Mexickém zálivu. Letouny náleží 910th Airlift Wing ze stavu Air Force Reserve Command, jenž bázuje na Youngstown ARS, stát Ohio. Stroje jsou vybaveny modulárními postřikovými systémy, které se standardně používají např. k postřikům proti bodavému hmyzu. Stejně tak jsou tyto letouny testovány na rozprašování disperzních látek při ropných katastrofách. Oba letouny nyní v Mississippi očekávají další rozkazy.


Zdroj:
http://www.af.mil/news/story.asp?id=123202554
URL : https://www.valka.cz/29-04-2010-Ekologicka-katastrofa-v-Mexickem-zalivu-ucast-ozbrojenych-sil-USA-t95925#357594 Verze : 0
Proti následkům ekologické katastrofy v Mexickém zálivu byla nasazena americká Národní garda. Louisiana National Guard pomáhá lokálním komunitám při čištění a odstraňování ropy a ochraně biotopů před kontaminací. Alabama National Guard nasadila příslušníky 711th Bridge Support Battalionu, kteří rozmístili speciální bariéry naplněné chemickými prostředky kolem ostrova Dauphin. Florida National Guard vyslala své příslušníky spojenému velícímu středisku v Alabamě, stejně jako do vlastního pohotovostního operačního centra v Tallahassee. Nasazeni jsou také příslušníci Mississippi National Guard, a to v rámci pomoci místním úřadům.


Zdroj:
http://www.af.mil/news/story.asp?id=123202937
URL : https://www.valka.cz/29-04-2010-Ekologicka-katastrofa-v-Mexickem-zalivu-ucast-ozbrojenych-sil-USA-t95925#357900 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více