20.05.2010 - Ochranná přilba ZŠ-10 nové generace pro piloty PAK-FA bude vyvinut do konce tohoto roku

Защитный шлем ЗШ-10 нового поколения...
Ochranná přilba nové generace pro piloty PAK-FA bude vyvinut do konce tohoto roku


"Ochranná přilba nové generace pro piloty Suchoj T-50 (projekt PAK-FA) bude vyvinuta do konce tohoto roku, jejíž vývoj provádí NPP Zvězda" (НПП - Научно-производственное предприятие - Vědecko-výrobní podnik).


Tuto informaci sdělil agentuře Interfax-AVN generální ředitel a hlavní konstruktér podniku Sergej Pozdnikov.


"Při provádění letových zkoušek stíhacího letadla páté generace se doposud používá běžná letecká přilba ZŠ-7. My jsme dostali úkol do konce roku vyvinout novou přilbu ZŠ-10 - přilbu pro nové letadlo.", dodal S.Pozdnikov.


Podle jeho slov je před nimi postaven úkol udělat přilbu levnější, než jsou v současnosti používané, a s užitnou dobou 15 let.


"Při práci na vývoji nové přilby jsme prozkoumali přilby vyráběné ve Francii a Izraeli, ale doopravdy řeknu, že připomínají spíše plastové hračky, jejichž životnost je tak jeden až dva roky", řekl ředitel.


Podle jeho slov nemohou zahraniční letecké přilby vydržet zrychlení, se kterým pracují ruské katapultovací křesla.


Je ještě jeden důležitý požadavek na přilbu - váha. "Hlavní je to, aby přilba byla lehká, na hlavě dobře seděla a 'negyglala' se. Je to kvůli tomu, že zaměřovací systém, který se na novou přilbu bude montovat, předpokládá dostatečně tuhou fixaci přilby na hlavě.", zakončil svoje informace Sergej Pozdnikov.



Zdroj: Novosti VPK
URL : https://www.valka.cz/20-05-2010-Ochranna-prilba-ZS-10-nove-generace-pro-piloty-PAK-FA-bude-vyvinut-do-konce-tohoto-roku-t96561#359463 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více